Nytt år nya förutsättningar?

Med nya år kommer nya förutsättningar. I den del av branschen som GPS arbetar påverkas pris och efterfrågan av alla delar av världen, men extra mycket av Europa och Asien.

GPS vill gärna bli din råvaruleverantör och följande produkter har vi att erbjuda kontinuerligt:

  • PP återvunnen för formsprutning MFR upp till 35 (enligt beställning), svart
  • LDPE återvunnen för film, svart eller naturell (transparent)
  • LLDPE återvunnen för film, vit/beige
  • Andra varor: fråga oss!

I Europa tuffar många företag på, men utan att göra några bättre resultat. Det handlar mycket om att klara sig och stå redo om större order dyker upp. Få företag investerar och konsumtionen, i konsumentleden, är fortsatt på en beskedlig nivå. Priserna är trots detta ganska höga på många plaster, men en situation som denna är inte stabil.

Asien styrs av före och efter det kinesiska nyåret och trenden för året kommer vi att se först efter. Det betyder att vi vet i början av februari. Vi såg en mindre prisuppgång för många material i början av året, men denna drevs främst av ökad efterfrågan i distributionsledet och inte hos kunderna. Vad kunderna vill och tror får vi, som sagt, veta i februari.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *