Fullbokade bilar, men vems är godset?

September började med en rush och alla säger att de har mycket att göra och inga speditörer har några lastbilar lediga. Men, vems är godset? Det råder ingen tvekan om att det blåser varma vindar över Europa, men samtidigt vill ingen erkänna att det är just deras företag som har stora order och att man kör produktionen på 100%. Att det är positivt är så klart trevligt, men är det kanske den vanliga komma-tillbaka-från-semestern-rushen vi ser?

I Asien är vissa materia fortfarande omöjliga att sälja, samtidigt som vissa andra varor (LDPE film i bal) är väldigt efterfrågat och betingar höga priser.  Nyråvarupriserna är fortsatt på en ganska låg nivå i Asien jämfört med Europa. Skillnaden mellan spot- och kontraktspris är fortsatt stor i Europa, åtminstone för alla polyolefiner.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *