2021, en första uppdatering

2021, en första uppdatering

Med hopp om ett något mer normalt år än 2020 skriver vi denna uppdatering. Mycket tyder på att vi ska kunna komma tillbaka till en normal tillvaro under sommaren och hösten. GPS tror att våren kommer att vara besvärlig på samma sätt som förra året. Vi tror även att det vi i framtiden kallar normal tillvaro kanske inte är det samma som det vi för ett par år sedan tyckte var normalt, på gott och ont.

Året har på mång vis redan rivstartat. Polymerpriserna stiger i rask takt. Denna ökning drivs främst av bristande tillgång, men även av ökad framtidstro sedan vaccineringar startat runt om i Europa. Kanske stiger priserna alltför fort? Med en ökningstakt som denna finns det alltid en stor risk för bakslag och större plötsliga fall. Man ska emellertid hålla i minnet att vi börjar från extremt låga nivåer och nu, efter dessa kraftiga uppgångar, så är vi tillbaka på nivåer som vi i vanliga fall skulle kalla normala åt det låga håller. För PE och PP anser vi på GPS att marknaden beter sig underligt och återvinning blir komplicerad när priset för primavara går under 1,00 EUR/kg. Denna nivå är vi över nu och det innebär en lättnad för många industrier. I slutledet av tillverkningsindustrin så är anpassningen trög, men om priserna kan lägga sig stabilt på dessa nivåer så kommer alla led till slut att gynnas. Det blir då en situation med förutsägbar tillgång och förutsägbara priser.

Företagsinfo

GPS har uppdaterat sin lista med lagervaror. Kika gärna där om det finns något som ni söker. På lagervarorna har vi just nu förhållandevis konkurrenskraftiga priser.

På GPS kommer att fortsätta arbeta hemifrån vissa dagar. Vi kommer inte att kunna komma ut på besök. Men, efter förra året så har vi skaffat viss vana för detta och vi träffar er gärna digitalt och vi har all förståelse för om ni behöver mer information än vanligt så tveka inte att fråga om det finns något ni undrar eller om ni behöver en extra bild.